maandag 11 september 2023

.Groei en ritme.

.Groei en ritme.

Mij overkwam het dat mijn duimnagel helemaal inscheurde tot aan het vlees. Dat is natuurlijk lastig en in het begin compenseerde ik dat door een pleister eroverheen te plakken. Maar langzamerhand begon de scheur zich te herstellen. Nieuwe nagel groeide aan of beter gezegd de oude nagel groeide weer heel. Wat bleek nu dat proces duurde 9 maanden. Dezelfde tijd als de groei van een baby in moeders buik. Daar had ik nooit bij stil gestaan! Haargroei gaat bijvoorbeeld veel sneller. Ik heb daar geen getallen van maar de kapster ziet mij toch wel eens in de 6 weken en dan zijn er toch wel centimeters bijgekomen. Er zijn dus bepaalde groeiritmes. Een bekende is het 7 jaar ritme na geboorte , tandenwisseling met 7 en geslachtsrijpheid met 14 jaar (gemiddeld genomen dan).
De cellenstructuur van ons lichaam blijkt ook om de 7 jaar van materie gewisseld te zijn. 7 jaar geleden bestond ons lichaam uit andere materie. En toch voelen we ons dezelfde, wat ervoor pleit dat we niet ons lichaam  "zijn" maar deze "hebben" Door o.a. groei en uitscheiding (haren, nagels, huidschilfers , ontlasting, zweet ed) vind dit proces plaats. Vergelijk maar eens een baby met een 7 jarige. Maar dit proces speelt ook bij volwassenen alleen niet zo duidelijk zichtbaar. Voor botten schijnen andere wetten te gelden overigens en misschien voor hercencellen en zenuwcellen ook wel. In ieder geval doen "levende" cellen wel mee aan dit groeiritme. Het veelbetekenende woord "stofwisseling" word hier ook wel voor gebruikt. De groei loopt van binnen naar buiten wat eerst in ons inwendige zat beland uiteindelijk bij de huid.
Huidafschilfering schijnt ook aanzienlijk te zijn.
De ritmen van het menselijke lichaam als microkosmos correleren ook aan macrokosmische ritmes.
We kennen het dag en nacht ritme. En het ritme van de 7 dagen in de week. De 4 weken die een maand vormen waarmee de menstruatie of maanstonde van de vrouw samenhangt. Dan het ritme van de seizoenen die 3 maanden duren en het jaarritme van 12 maanden waarbij de aarde een volle omwenteling om de zon heeft gemaakt. Kleiner is ons adem en hartslagritme en groter ons incarnatieritme. Maar toch is er een correlatie met de macrokosmos al is die niet meer zoals vroeger 1 op 1.
De volgende getallen zijn ongeveer en afgerond.
We ademen 18 keer per minuut en een factor 4 hoger is onze hartslag 72x
Omgerekend per dag ademen we 25920 keer (18×60×24).
Gemiddeld werden we 72 jaar oud dat werd de patriarchen leeftijd genoemd. Tegenwoordig beginnen we meer en meer van deze wetmatigheden af te wijken.
De zon doorloopt een omwenteling door de dierenriem van 25920 jaar dat word een platonisch jaar genoemd. In elk der 12 dierenriemtekens verwijlt de zon 2160 jaar. (25920/12)
Vlgs Steiner is de tijd van het reincarnatie interval 2160 jaar of preciezer 1080 jaar een keer als vrouw en een keer als man.
Onze ademhaling per uur bedraagt 18x60= 1080.
Er zijn dus grote macrokosmische ritmen en daarmee corresponderende microkosmische ritmen.
De getallen 7 en 12 spelen daarbij een belangrijke rol.
7.
7 kleuren van de regenboog en 7 tonen in een octaaf. 7 jaarsritmen van de groei. Het scheikundige elementensysteem kent ook een 7-voud. De week met 7 dagen die elk naar een hemellichaam zijn vernoemd.
7 chakras.

12
De 12 maanden, de 12 meridianen van de acupunctuur, de 12 stammen Israels de 12 dierenriemtekens, de 12 apostelen. 12 uren per dag en nacht.
Onze hele tijdrekening is op 7 en 12 gebaseerd.

Dit zijn zomaar enkele feiten die ter overdenking aanleiding kunnen geven. Naar believen kunnen de voorbeelden ook vermeerderd worden. 
naar inhoudsopgave update

Geen opmerkingen:

Een reactie posten