zaterdag 4 april 2015

De bloedmaan valt in hetzelfde weekend als het joodse Pesach en het christelijke Pasen

.

Mysterieuze maansverduistering duurt maar vijf minuten

Door: redactie
4-4-15 - 04:07
De vorige bloedmaan in oktober 2014 © ap.
De andere kant van de wereld krijgt vandaag een maansverduistering te zien. Delen van de Verenigde Staten, Hawaii, Nieuw Zeeland, Australië en delen van Azië kunnen bekijken hoe de aarde korte tijd tussen de zon en de maan schuift.
Deze maansverduistering is volledig en zorgt ervoor dat de maan een oranje-rode gloed krijgt, een zogenoemde bloedmaan. De bloedmaan valt in hetzelfde weekend als het joodse Pesach en het christelijke Pasen. En juist in de bijbelboeken van het Christendom en Jodendom staan teksten over bloedmanen die wereldwijd voer zijn voor theorieën over het samenvallen van de maansverduistering en het einde der tijden.

Volgens The Washington Post zijn de theorieën vooral bedoeld om de verkoop van bloedmaanboeken te promoten. De boeken richten zich op de betekenis van vier verschillende bloedmanen die kort achter elkaar verschijnen.

Niet elke maansverduistering leidt tot een rode maan, dus de opvolging is uniek. Dit wordt de derde in een rij van vier, die alle op joodse feestdagen vallen. Deze totale maansverduistering is een zeldzaam korte en duurt in totaal 5 minuten. Hij begint om 14 uur Nederlandse tijd en is in Europa niet te zien.
naar inhoudsopgave update

Geen opmerkingen:

Een reactie posten